Een stukje geschiedenis:

In het begin zwierven we met tent en rugzak door de Noorse bergen, later werden het trektochten met zeiljachten langs Deense, Zweedse, Noorse en Finse kusten.

Eind 1986 bouwden wij voor een collega het eerste interieur in een tjalk voor de charter.

We zeilden zes jaar met gasten op een grote platbodem in Nederland. Met onze 25 meter lange Hagenaar De Vriendschap bezeilden we vanuit Zwartsluis het IJsselmeer, de binnenwateren van Overijssel en Friesland en de Waddenzee.

Dit schip werd door ons in fases verbouwd.

  De 25 meter lange Vriendschap

    De 25 meter lange Vriendschap.

Daarna besloten we om weer naar de Scandinavische wateren te vertrekken om dit maal ook andere zeil- en scandinaviëliefhebbers de gelegenheid te bieden van dit prachtige vaargebied te genieten.

Het "HESTIA-tijdperk":

In de winter van 1991/1992 bouwden wij onze eerste Hestia, een 17 meter lange Colin Archer met een traditionele gaffeltuigage. Omdat het hier om een zeegaand schip ging, begon hier ook onze ervaring met brandvrije plaatmaterialen. We bouwden het schip onder de (licht)blauwe Rules van RH.

  De 17 meter lange Hestia

    De 17 meter lange Hestia.

Met dit schip bezochten wij elf jaar lang met 8 tot 10 gasten vele uithoeken van de Scandinavische en Finse wateren.

Bijna elk winterseizoen waren wij betrokken bij de bouw of verbouw van interieurs van diverse charterschepen en enkele woonhuizen.

In de loop der jaren nam de behoefte aan een iets kleiner, gemakkelijk zeilend schip met minder diepgang toe. Hiermee zouden we in staat zijn om nog meer te zeilen in de soms nauwe routes van de scherenkust en ook de vele kleine natuurhaventjes in deze gebieden te bezoeken.

Dit heeft er toe geleid dat wij in de winter van 2002/2003 onze Hestia 132 opgebouwd hebben. Van april 2003 t/m september 2006 hebben we met dit schip prachtige seizoenen in de Scandinavische wateren gevaren. Dit schip is, mede door haar huidige indeling, bijzonder geschikt voor kleinschalige charters, maar ook gemakkelijk door één of twee personen te zeilen.

  De 15 meter lange Hestia 132

    De 15 meter lange Hestia 132

In de winters van 2006 en 2007 bouwden wij ons eigen huis met kantoorruimte en galerie in houtskeletbouw.

De dakbalken liggen erop De eerste binnenwanden staan Ingang van het kantoor, de 
    galerie en de woning
De dakbalken liggen erop De eerste binnenwanden staan Ingang van het kantoor, de galerie en de woning

Sinds eind 2012 wonen wij weer aan boord. Voor ons timmerwerk beschikken wij over een ruime werkplaats in Steenwijk.

Fokke en Lenie van Fairway Sailing zijn de enthousiaste nieuwe eigenaren van onze Hestia 132 en organiseren hiermee vanaf seizoen 2009 zeilvakanties zoals wij dit tot en met 2006 gedaan hebben.


Home
© J.C.M. Ships & Charter